Birçok program dilinden faydalanarak yapabileceğiniz program, uygulama veya web sitelerini geliştirebileceğiniz bir uyum ve geliştirme ortamıdır.
Visual Basic Hangi Alanlarda Kullanılır?
Windows altında çalışan programlardan biri olan visal basic, Windows tabanlı bir uygulamaya yazmak istiyorsanız sizlere yardımcı olacaktır. Ayrıca visual basic, kullanımı kolay görsel araçlarıyla ve olay güdümlü programlama yapısı sayesinde etkili ve güçlü uygulamaları kısa sürede yazmanıza yardımcı olur.
Bu program, Windows’un o karmaşık düzenini büyük bir düzeyde basitleştirmeye yardımcı olabilme niteliğine sahip bir programdır. Ayrıca windows’un ideal ve iyi bir çalışma ortamı niteliği kazanmasının asıl sebebi ise grafik özelliklerinden ve performansında fedakârlık etmemesidir. Menülerinizi, iletişim kutularınızı, yazı tiplerinizi kolayca düzenleyeceğiniz ve birçok grafiksel elemanları kolayca tasarlayabileceğiniz atılımdır.
Visual basic, içerisinde kodları yeniden düzenlemeye ve kod tamamlama bileşenlerini bulundurmaya yarayan bir kod düzenleyicisine sahip. Ayrıca entegre hata ayıklayıcı, kaynak düzeyinde bir hata ayıklayıcısı görevi görüyor hem de makine düzeyinde bir hata ayıklayıcısı görevi görüyor.
Visual Basic’in Dil Özellikleri Nelerdir?
Nesne odaklı bir programlama diline sahip olan basic de temel bileşenler tanıtılıyor ve ele alınıyor. Ayrıca sizler form ve denetim yöntemlerini kullanarak uygularsanız arabiriminizi oluşturduktan sonra, uygulamanız davranışlarını oluşturacak kodları yazmanız gerekecektir.
Genel olarak bütün programlama dilleri başka programlama dillerinden yararlanarak kendilerine birçok özellik oluşturuyor işte basic de bunlardan biri. Ayrıca sizler de güçlü ve kullanışlı bir programlama dili oluşturmak istiyorsanız birkaç kavramı iyi bilmeniz gerekiyor. Bu kavramlar şunlardır;
Diziler: Kodlarınızı daha güçlü ve etkili hale getirmeyi sizlere açıklayacaktır.
Veri Türleri: Programlama öğelerinin verileri nasıl tuttuğunu ve bu verilerin nasıl depolandığını sizlere açıklar.
Koleksiyon Başlatıcıları: Koleksiyon oluşturmanız gerektiğini ve bunları ilk değer kümeleriyle doldurmanızı sağlamaya yarayan koleksiyon başlatıcılarını açıklamaya yarıyor.
Denetim Akışı: Programınızı yürütürken akışın nasıl görüneceğini sizlere göstermeye yardımcı olur.
Olaylar: Olayların nasıl bildirilmemesi gerektiği hakkında sizlere bilgi veriyor.
Arabirimler: Arabirimlerin ne olduğu hakkında bilgi veriyor ve bizlere bunları nasıl kullanmamız gerektiği konusunda açıklama yapıyor.
Değişkenler: Sizlere değişkenleri tanıtmakta yardımcı oluyor ve bu değişkenleri basic de nasıl kullanmanız gerektiğini açıklıyor.
Eğer sizlerde yazmış olduğunuz programlarınızdaki grafik öğelerinizi sürükleyip bıraktıktan sonra kolayca değişiklik yapmak istiyorsanız Visual Basic’in bu özelliğinden rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Ayrıca programa dillerini öğrenirken öncelikle bu programa dilinin ne işe yaradığını iyice öğrenmeli, nasıl kullanacağınızı bilmeli ve ne işine yaracağınızı öğrenmelisiniz. Bunu yaparak sizlere sağlayacağı faydalardan yararlanmanız daha kolay ve anlaşılır olacaktır.
Visual Basic Hangi Dilleri Destekliyor?
Video basic, birbirinde farklı programlama dillerini destekliyor. Ayrıca bunu diline özgü bir hizmet koşulunu sağlaması olarak, hata ayıklayıcısının ve kod düzenleyicisinin bütün program dillerini desteklemesi durumu olarak tanıyor.