SQL

SQL Kullanım Alanları Nedir

Tarihi oldukça eskiye dayanan ve günümüzde de iyice yaygınlık kazanan programlama dillerini öğrenmek oldukça kolaydır, vaktinizin bir kısmını harcayarak bu popüler dili de öğrenmeniz mümkündür. SQL programlama dili ile iş bulma ihtimalinizi oldukça artırabilirsiniz. SQL dili ile beraber öğreneceğiniz diğer popüler diller ile geleceğinizi sağlama alabilirsiniz. Hiç talep görmeyen programlama dillerinden uzak durmaya son derece özen gösteriniz. İzleyeceğiniz adımlar ve öğrendiğiniz bilgiler dâhilinde bir iş sahibi olmak adına, aşağıda sizler için derlemiş olduğumuz dünyanın en popüler programlama dillerinden biri olan SQL dilinden yaralanmaya özen gösteriniz. Detaylı bir biçimde ele alacağımız SQL dilinin kullanım alanları, dünya genelinde en popüler ve en talep gören programlama dilleri olarak karşımıza çıkmaktadır. İlerleyen seneler için, bu programlama dilini kullanmak becerileriniz arasına son derece güzel bir eklenti olacaktır. SQL dili hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak adına, yazımızın geri kalanını okumaya devam ediniz.

SQL Kullanım Alanları

SQL Kullanım Alanları Genel olarak veritabanlarında kullanılır. verilerin saklandığı veritabanlarında verileri işlemek adına kullanılması ile ön plana çıkar. Sorgu dili olarak karşımıza gelen SQL, dünyanın pek çok yerinde büyük bir rağbet görür. Bununla beraber sorgulama yapmanızın mümkün olduğu programlar şu şekildedir:

Oracle: Oldukça güvenli bir veritabanına sahip olan bu program, pek çok insana aktarılabilecek yapıya da sahiptir. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu program, büyük projelere de konuk olmaktadır.

Microsoft SQL Server: Sunucu üzerinden çalışan bu program, Microsoft öncülüğünde geliştirilmiş ve pek çok sorguları kullanarak işlemleri gerçekleştirir.

My SQL: Oracle markasına ait bu uygulama, ücretsiz yapısı ile pek çok insanın tercihi arasındadır. Son derece hızlı bir yapıya sahip olan bu uygulama, lisans seçeneği de sunmaktadır.

MsSQL: Microsoft öncülüğünde geliştirilmiş olan bu uygulama, ücretli olarak karşımıza çıkar. Dünya genelinde büyük bir rağbet gören bu uygulama, kayıtların artması ile beraber yavaşlayabilir.

SQL’i Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Hızlı bir biçimde verilere ulaşabilmeniz mümkündür.
  • SQL ile bilgilerinizi kolay bir şekilde sınıflandırabilirsiniz.
  • SQL kesinlikle dağınık bir uygulama değildir.

SQL İle Neler Yapılmaktadır?

  • Yeni tablolar oluşturabilir ve bu tablolar ile işlerinizi halledebilirsiniz.
  • Veri ekleme özelliğinden kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
  • Verilerin sorgulanması ile beraber araması da yapılmaktadır.
  • Veri bulma özelliği ile, verilerinizi kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • Verilerin tamamını güncelleme özelliğinden de yararlanabilirsiniz.
  • Verileri kaydetme özelliğinden faydalanabilirsiniz.

SQL Nasıl Çalışır?

Son derece hızlı bir işlem yapma olanağı sağlayan SQL, büyük veriler üzerinde oldukça rahat bir biçimde sorgulama ve sunum işlemleri yapmanıza olanak sağlar. Bu dili kullanırken veritabanı yönetimi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi dağınık verilerin düzenlemesidir. Büyük veriler üzerinde çalışılıyorsa, dağınıklığı düzenlemek ve kategorize etmek, veri arama ve sorgulamalar esnasına rahat bir biçimde işinize kolaylık sağlar. Dağınık bir biçimde hafızada depolanan bilgiler, düzenlendiği vakit depolama alanı açısından rahatlama sağlar.

SQL Sistemleri Nasıldır?

Yaygın bir biçimde kullanılan e-devlet uygulaması, SQL veritabanı olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu veritabanı ile beraber TC kimlik numaralarımız ile kayıt yaptığımız esnada bizler ile devlet hizmetlerinin kayıtları veritabanlarından çekilecek bizlere sunulmaktadır.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda en popüler programlama dillerinden birisi olan SQL’in kullanım alanlarına detaylı bir biçimde değinmeye çalıştık. Günümüzün en önemli dillerinden biri olan SQL dili, iş imkanı da sunması ile beraber dünya genelinde büyük bir rağbet görmektedir. Geleceğin en parlak programlama dillerinden biri olan SQL’den yararlanmak için daha fazla geç kalmayınız, sağlıklı günler!

Bir cevap yazın