Java

Java

Java birçok kullanıcının takdiri almış programlama dillerinden bir tanesidir. Java’nın sağlamlığını kanıtlayacak bir çok yazılımcı bulabiliriz. Binlerce yazılımcı çözümü her zaman Java’da bulduklarını söylüyorlar. Java donanım, işletim sistemi ve özgün taşınabirliğe sahip olduğu için döneminin ve günümüzün en iyileri arasında yer alıyor. Java kaliteli, kolay ve emniyetli bir dil kullanıyor. Birkaç bilgi dışında Java hakkında bilmediğiniz birçok bilgi vardır.

Java bilgi işletim platformu olarak görev yapıyor ayrıca birçok web siteye giriş yapmanız için gerekli sistemlerden görülüyor. Hızlı ve kaliteli olan Java sayesinde cep telefonları ve bilgisayarlardan hızlıca işlem yapabilirsiniz. Java’ya hiçbir bedel ödemeden kolayca sahip olabiliyorsunuz.  Java’dan tam verim almak istiyorsanız en üst segmentini satın almanız gerekiyor.

Java Nedir?

Sun Microsystems öncülüğünde 1994 yılında piyasaya sunuldu. Web siteler ve geliştiriciler tarafından Java önemli bir programdır. Kolay tasarımlı iki kat hızlı Java yazılımlarınızı çalıştırmak için görev yapıyor.  Günümüzde birçok dijital üründe Java yüklü olarak gelmektedir.

Java yazılımlarda oluşan hataları bildirir ve düzenler. Java ile bir uygulama üretebilirsiniz bu nedenle çoğu insan Java’yı öğrenmeye çalışıyor. İlk çıktığı zaman ki gibi hala döneminin en güçlü dil programı olarak biliniyor. Java sürekli güncellenerek ek özelliklere sahip olabiliyor. Programlama işini yapmak istiyorsanız ilk olarak Java’yı öğrenmeniz gerekmektedir.  Java’yı kullanmak için herhangi bir bilgisayar gücüne gerek yoktur. Cep telefonlarına uyarlanmasıyla günümüzde en çok tercih edilenlerden birisi olmayı başarmıştır. Java’nın bu kadar popüler olmasının sebebi bilgisayarlar için taşınabilmesi ve sürekli güncellenebilme özelliğidir. Bilgisayarın güç kaybetmemesi için Java basit bir programlama yapmaktadır.

Java Nerede Kullanılır ve Nasıl Öğrenilir?

Oyun, akıllı kartlar, banka uygulamaları kısacası hayatın her alanında Java’yı görebiliriz.  Dünya üzerinde 10 milyona yakın Java geliştiricisi bulunuyor. Java birçok platformda tercih edildiği gibi telekomünikasyon alanında da büyük rağbet görmektedir.

Kullandığımız alanların ya da platformların içerisinde Java bulunması dünya üzerinde büyük ses getirmesini sağlamıştır. Emniyetli bir yapısı olduğu için farklı yazılımları asla kabul etmemektedir. Bu sebeple bilgisayar ya da ürünü koruma altına almaktadır.  Java’yı öğrenmek bilgisayarın algoritmasına hakim olmak anlamına geliyor. Java üzerinde uzun yıllar çalışmak farklı Java programları yazmaya zemin hazırlar. Programlama diline hakim olmak Java’ya hakim olmak olarak görülüyor.  Java dilini bilmek programın öğrenilmesinde ve projenin dilini çözmeye yarıyor.  Sık çalışma yapılması Java içinde saygı kazanmanıza neden olur. Her ne kadar Java’ya hakim olmak kolay olsa da ayrıntılar içinde ekstra çaba verilmesi gerekiyor.

Java Nasıl Çalışır?

Java yazılımı şu şekilde hayata geçer:

  • Yazılımcı kodunu yazmaya başlar.
  • Yazılan kod Java derleyicisinde geçmeye başlar. Kod incelendikten sonra bytekod adı verilen kod makine işleme başlar. Bytekod yazılımı başladıktan sonra birçok sistem üzerinde çalışıyor.
  • Oluşturduğunuz Bytekod, Java Makinesinde kontrol edilir ve C++ aşamaları gerçekleşir.

Java Kodunun Yazılması: Java dili tüm nesne ve sınıflar üzerinde kullanılıyor. Sınıflar nesneleri kod olarak tanımlıyor. Java’da her sınıfın kendine ait kodları mevcuttur. Dosyalar  hazırlanırken sonlarına .java ibaresi gelir.

Derleme: Yazılımcı tarafından yazılan Bytekod Java tarafından incelenmeye alınır. Bytekod derleme içerisinden geçtikten sonra dosya içerisinde saklanır.  Java kodu hazırlamak için Java kütüphanesi ve derleyicisine ihtiyacınız vardır.  Derleme ve kütüphane işini günümüzde Sunin SJK’si Javac Diğeri ise iBM’in Jıkes.  derleyicisidir.

Çalıştırma ve Java Sanal Makinesi: Sanal makineden ayrı olarak çalışan yazılım ihtiyaçlara zemin hazırlamak için üretiliyor.  Microislemci olarak Java uygulamasını düşünebiliriz. Tüm mikroislemciler grup konutu olarak işlem yapar. Tüm yazılım işlemlerini komut kümesi çalıştırıyor. Sanal makine Bytekod’u adım adım işleyerek çalıştırır.

Java İle İlgili Bazı Kavramlar

Hot Spot  Java makinesi HotSpot adlı teknoloji sistemleri barındırmaktadır. HotSpot üzerinde birden fazla işlem yapılabilen yazılım imkanı sunulabilen kod bölümlerini oluşturur.  Java sanal makinesi yazılan kodu ilk olarak kod bloklarına ayırır ve sistem içerisinde çalışan benzer kodların araştırmasını yapar. Karşılaştırma işlemini bitirdikten sonra yazılımın o bölümlerini öz olarak çevirir. Bu işlemle beraber ciddi enerji tasarrufu sağlar.

JIT Java piyasaya ilk çıktığından Bytekod sorunları baş gösteriyordu. Günümüze göre sanal makine 10 kat daha yavaş hareket ediyordu. Bu sebepten ötürü Java içerisinde JIT adı verilen hızlı derleme programlarını geliştirmeye başladılar. Bu işlem sayesinde Bytekod hızlıca taranacak zaman tasarrufu mümkün olabilecekti.  Birkaç yıl JIT piyasada kullanıldı ardından HotSpot programının kullanılmasıyla JIT işlevini ve hızını kaybetmeye başladı. Günümüzde birkaç şirket dışında JIT’ı kullanan kalmamıştır.

Java API  Java API Java için yazılım kütüphanelerine verilen isimdir. Java API, disk alanı ve emniyet sunabiliyor. Java API J2SDK’in bir parça programı olarak nitelendiriliyor. Cop toplayıcısının en büyük özelliklerinden bir tanesi enerjik bir sistem barındırmasıdır. Belleğe kaydettiğiniz cop toplayıcısının diğer belleklerle alışverişini yapmadan önce belleğe özel modlar geliştirmenize olanak sağlar.

Neden Java?

Java için birçok söylenecek söz vardır. Genel olarak kabul edilmiş bazı sebepler:

  1. Java programı bağımsız bir uygulamadır. Yaptığınız bir programı hiçbir değişime uğratmadan istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Bu nedenle .Net programını geride bırakabiliyor.
  2. Java’da emniyetli kod yazımı, hata derleyici, pointer kullanımı, karmaşık derleme sistemlerini kullanabiliyorsunuz.

Bir cevap yazın